Unelmieni risteily

by Annika

Illat alkavat pimenemään huolestuttavan aikaisin ja aamulla on ajoittain jo aika kirpakka sää – Syksy etenee ja talvi lähenee. On siis aika antaa mielikuvituksen ja matkahaaveiden lentää! Vuosi sitten odottelin jännittynein tunnelmin lähestyvää Etelämantereen risteilyä, mutta nyt halusin pohtia millainen olisi se unelmieni risteily. Vaikka Etelämantereen laivamatka oli melkoinen kokemus ja vannoin, etten menisi minkään valtakunnan laivalle pitkään aikaan, on tästäkin koettelemuksesta jo sen verran kauan, että uskallan jo vähän haaveilla.

Unelmieni risteily, millaista siellä sitten olisi?

Olen aika huono vain olemaan tekemättä mitään, rentoutumiseksikin kai tätä jotkut kutsuvat, joten haluaisin ehdottomasti risteilyn, jolla olisi tekemistä tai mielen virikettä. Minusta olisi myös ihana hengata samanmielisten ihmisten kanssa ja saada jotain hyvää aikaan – hyväntekeväisyysristeily vaikkapa sydäntäni lähellä olevien eläinten oikeuksien puolesta olisi nappivalinta minulle. Matkaohjelma koostuisi eri asiantuntijoiden puheista ja esityksistä, ja loppuviimein tulisimme kaikki astetta viisaampana takaisin. Risteilyn keskittyessä hyväntekeväisyyteen, tosi osa sen hinnastakin menisi hyväntekeväisyyteen.

Jos joku järjestäisi risteilyn, jolla kerättäisiin varoja ja levitettäisiin sanaa vaikkapa humane societyn työstä tai vaikkapa eläinten ja matkailun yhdistelmästä reilun matkailun kantilta, olisin viivana mukana! Jos risteily olisi Itämerellä, niin aiheena voisi olla läheisempi Itämeren hyvinvointi tai vaikkapa itämerennorppien suojelu. Jos risteily olisi Alakassa, niin aiheena voisi olla ilmastonmuutos tai jos risteiltäisiin Karibialla niin hyväntekeväisyyden kohde voisi olla kilpikonnat tai vankeudessa elävät delfiinit.

Orcas

Terve keho, terve mieli

Jotta homma ei menisi liian vakavaksi, toki tällä unelmieni risteilyllä olisi paljon kivaa tehtävääkin. En ole joogaihminen, mutta haluaisin olla – ja koska nyt on kyse unelmieni risteilystä, niin joogaa aalloilla tulisi testattua, mielellään laajoista ikkunoista horisonttiin tuijotellen. Viime viikkoisen kylpyläkokemuksen jälkeen en juuri ole muuta ajatellutkaan, joten ehdottomasti lepuuttaisin kehoani porealtaassa ja saunassa.

Lisäksi aikaa voisi kuluttaa hieronnassa, kasvohoidossa tai muissa kylpylöihin liittyvissä hemmotteluhoidoissa. Itse asiassa luulen, että wellness tyyppinen risteily olisi minun mieleeni. Näiden jälkeen olisi varmasti vielä aikaa hieman shoppailla tai istahtaa viinilasille ennen illallista – en tiedä miten hyvässä kunnossa lompakko on sitten enää näiden jälkeen 😉

Peaceful

Mitä siellä syötäisiin?

No tietysti siellä syötäisiin vegaania ruokaa, onhan tämä eläinten hyvinvointiin keskittyvä risteily! Etelämantereen risteilyllä olin yllättynyt melkein joka päivä ruoastani – Hyvä ruoka todellakin tekee paremman mielen. Ja hyvällä ruoalla en tarkoita vain hyvänmakuista, vaan myös terveellistä. Mielellään kuitenkin sillä lailla, että alkupalat ja pääruoka on terveellisiä, mutta jälkkärin terveellisyydestä ei niin tarvitse stressata 😉 Toisaalta nyt muuten tuli viinistä mieleen, että olisipa loistava sellainen viiniteemaristeily myöskin..! No tämä taitaa olla jo toinen haave, mutta laadukasta Rieslingiä on löydyttävä joka tapauksessa.

Mistä lisäinspiraatiota?

Nyt kun tässä pääsi suorastaan vauhtiin, niin juttua olisi kiva jatkaa ja jatketaanhan sitä! Nimittäin maanantaina 3. lokakuuta Twitterin matkachatissä on mukana Tallink Silja ja aiheena tulevaisuuden risteilyt. Chatti tulee olemaan 45 minuuttia pitkä ja poikkeuksellisesti paljastamme kysymyksetkin jo etukäteen! Tässäpä siis näitä:

K1: Suomalaisilla on #miljoonatapaaristeillä.  Millainen on sinun tapasi, miksi sinä lähdet nykyään risteilylle? #matkachat

K2: Kun mietit tulevaisuuden risteilyjä, minkälaisia ruoka, viihde- ja ostosmahdollisuuksia toivoisit laivojen tarjoavan? #matkachat

K3: Mitä täysin uutta toivoisit Itämeren risteilylaivoille tai risteilyiltä tulevaisuudessa muutoin? Anna mielikuvituksesi liitää! #matkachat

K4: Mistä ja miten haluaisit tulevaisuudessa saada tietoa sekä inspiraatiota risteilyjesi suunnitteluun? #matkachat

K5: Mitä haluaisit tehdä risteilyjen kohdekaupungeissa?  #matkachat

K6: Onko sinulla toiveita tulevaisuuden teemaristeilyjen aiheiksi ja sisällöiksi? #matkachat

matkachat_201612

**** Yhteistyössä Tallink Silja***

 

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.