Arktisia kuulumisia Ottawasta

by Annika

Täällä on talvi, niin kuin nyt näillä leveyksillä voi joulukuun puolivälin jälkeen olettaakin. Talvi ei siis yllättänyt tänäkään vuonna, mutta aion siitä siltikin puhista ja puhkua nenä punaisena. Luntahan täällä on siis ollut jo pitkän aikaa, mutta nyt taas viime viikonloppuna sitä tupsahti reilusti lisää, mikä tietysti luo oikein jouluisen maiseman. Eikä minulla oikeastaan mitä ole lunta vastaan; kun tuiskuttaa, ei ulkona pitäisi olla kovin kylmä. Mutta täällä on jo monta päivää ollut kylmä. Nyt puhutaan siis -30 asteen pakkasista, jotka eivät paljoa naurata.

Täällä on jo viranomaisten toimesta varoiteltu ihmisiä olemasta ulkona, jos ei ole pakko, ja on ystävällisesti muistutettu, että paleltumat muodostuvat niinkin lyhyessä ajassa kuin kymmenessä minuutissa. Vaikka en ulkona ole ollut bussipysäkille tai kuntosalille kävelyä kauempaa, niin eihän sitä ulkona olemista voi välttää -Etenkin kun paikalliset bussit ovat vähemmän luotettavia pakkasella ja lumituiskuissa. Aivan sama monetko sukat tai minkälaiset kengät on jalassa, varpaani jäätyvät aina! Bussipysäkillä lämpimikseni pomppiessa muistelen kaiholla kesää, jolloin lämmintä oli 60 astetta enemmän tai vaihtoehtoisesti Australiaa. Itse asiassa Skotlannin talvi vesisateineen päivineen tuntuu Ottawan pakkasissa kuin lottovoitolta. Kun varpaat ovat niin kohmeessa, ettei niitä oikein enää tohdi edes liikutella, alkaa sitä väkisinkin miettimään miksi oi miksi tulinkaan Ottawaan. Ja sitten siitä voikin jatkaa suunnitelmiin muuttaa pois ja mietiskellä, onko tämä viimeinen vai toiseksi viimeinen talvi täällä -Enempää en kyllä kestä!

elf
Sanomattakin selvää siis, että olen siis ollut sisätiloissa peittojen alla kirjaa lukien. Joulun lähestyessä nopsaa olen alkanut pohtia joulukuusen koristeita, ja tänään vietinkin koko ruokatuntini joulukoristekauppaa koluten. Kuusenkoristeita ei vielä lähtenyt mukaan, mutta jouluisia / talvisia kynttilöitä nappasin pari mukaani. Kadotin täysin ajantajuni, enkä ollut loppujen lopuksi yhtään varma, kuinka kauan olin kimaltelevien koristeiden pauloissa. En kuitenkaan tarpeeksi kauaa, sillä meinaan suunnata sinne huomennakin lounastunnilla.

Launataina aamulla kirosin kampaajakarmaani. Viimeksi kun kävin kampaajalla tuli taivaalta vettä aivan älyttömästi; silloin oli joku syysmyrsky meneillään ja kadut täyttyivät vedestä melkein nilkkoihin asti. Nyt lauantaina olin varannut heti aamuksi kampaaja-ajan ja kas, pakkasta oli reilut -30 astetta. Ei tuntunut ihan parhaalta idealta nousta vapaapäivänä aikaisin ylös lämpimästä sängystä ja loikkia auraamattomien kävelyteiden läpi bussia odottelemaan. Jonkun kosmisen yhteensattuman ansiosta kampaamoni sijaitsee erittäin herkullisen cupcake shopin vieressä. Oli siis suorastaan välttämätöntä, että kävin sieltä hakemassa pari jouluista herkkua.

candle
Hurjaa ajatella, että jo ensi viikolla on joulu! Minulla olisi vain maanantai ja puolikas tiistai töitä ja sitten olisikin loppuviikko vapaata. Joulusuunnitelmia ei ole sen kummempia, vietämme joulua Adamin kanssa kaksin täällä Ottawassa ja tarkoitus on tietysti syödä hyvin ja todennäköiseti pysytellä sisätiloissa, jos pakkaset jatkuvat samanlaisina. Olenkin ottanut tämän viikon tavoitteekseni ostaa jouluruokien ainekset, tosin sitä ennen pitäisi päättää, että mitä sitä loihtisi pöytään. Olen keksinyt jo monen monta jälkiruokaa, mutta pitänee kai sitä olla muka aikuismainen ja tehdä jotain pääruokaakin? Taidan tästä jatkaa Pinterest seinän rakentamista ja joulusuunnitelmien edistämistä!

Saattaisit tykätä myös näistä

4 comments

Annika December 17, 2013 - 6:13 am

En ole varmaan eläissäni hytissyt kylmässä niin paljon kuin Kanadassa, erityisesti muutama päivä tammikuisessa Montrealissa on jäänyt mieleen. Silti tykkäsin Kanadan talvesta kovasti koska Kingstonissa oli kylmä ja paljon lunta, mutta aurinko saattoi silti pilkahtaa esiin. Eilen illalla tulin Suomeen (Helsinkiin) joulua viettämään, eikä lunta ole mailla halmeillakaan. Lähettäisitkö tänne pikkasen? 🙂

Reply
Annika December 17, 2013 - 7:46 am

No hyvä kuulla, etten ole ainoa, joka täällä on tutissut..Mietin jo, että olenko tulossa ihan nössöksi 😀 Oikeassa olet kyllä, täälläkin aurinko paistaa läpi talven, joten koko talvi on kuin Suomen maaliskuu. Voi ei, toivottavasti sinne tulee jouluksi edes lunta!

Reply
Soile December 17, 2013 - 10:18 am

Brrrr, siellä on kyllä todella kylmä, mutta niin on kyllä täälläkin aika kylmä. Eilen aamulla oli vain +5c, ja palelen muutenkin koko ajan, sillä töissä meidän leikkaussalit on tosi kylmiä!

Reply
Annika December 17, 2013 - 7:26 pm

Hahah, olisin oikein iloinen plus viidestä asteesta 🙂 Meillä on sentään sisätilat lämpimiä! Tänään tosin töissä jäätyi putket…Oli tosiaan hieman k y l m ä.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.