Kun Ottawa täyttyi mielenosoittajista ja natsilipuista

Ottawan mielenosoitus 2022

by Annika

Ottawa on nyt täynnä vierailijoita. Kapeakatseisia,  harhaanjohdettuja, itsepäisiä, tieteenvastaisia, huonosti käyttäytyviä, epäkunnioittavia ihmisiä. Mukana on myös heitä, jotka tarttuvat pieneenkin mahdollisuuteen alkaa väkivaltaiseksi ja valitettavasti joukossa tyhmyys tiivistyy, ja natsiliput liehuvat.

Natsiliput ja vihamieliset kyltit, jotka peräänkuuluttavat kaikkea aina vallankaappauksesta pääministerin tappamiseen tai symbolit, jotka hehkuttavat valkoisten ylivaltaa eivät ole asioita, joita normaalisti näkee Ottawassa. Ne ovat asioita, jotka eivät kuulu tänne, tai minnekään.

Rekkakuskien mielenosoitus vai tekosyy väkivaltaan?

Mielenosoitus, joka alkoi pienestä rekkakuskien joukosta kasvoi matkalla Kanadan halki isoksi joukoksi ihmisiä, jotka vastustavat kuka mitäkin. Rekkakuskien rokotusten kanssa tällä protestilla ei ole juurikaan tekemistä ja on hyvä muistaa, että 90% Kanadan rekkakuskeista on ottaneet rokotukset asiaankuuluvasti. Se joukko mikä täällä Ottawassa nyt rellestää ja aiheuttaa eriasteista kaaosta, koostuu hyvin erikoisista ihmisistä, jotka ovat vähän kaikkea vastaan: rokotuksia, hallitusta, Kanadaa, monipuolisuutta, LGTBQ2S oikeuksia, maskeja, työttömyyttä, maahanmuuttoa… listaa voisi jatkaa vaikka kuinka.

Mikä eniten itseäni raivostuttaa tässä “mielenosoituksessa” (johon ei edes koskaan edes haettu tarvittavia lupia) on se että, siitä on muodostumassa asetelma nämä ulkopuoliset vastaan Ottawan asukkaat. Tavallisia ihmisiä on pahoinpidelty keskustassa ihan vain siitä syystä, että heillä oli maski kasvoilla! Lukuisat toimistot ja työpaikat, omani mukaanlukien, on suljettu turvallisuussyistä – ei suinkaan koronan vuoksi, vaan sen takia että työnantaja pelkää, että joku tulee pahoinpidellyksi työpaikan lähellä. Ottawan keskeisin kauppakeskus suljettiin, koska maskiton kansa rynni sisälle rellestämään (Ottawassa sisätiloissa on pitänyt olla maskit jo elokuusta 2020 lähtien).

Lisäksi on löytynyt sellaisiakin “vapauden kannattajia”, jotka ovat uhkailleet pelastusarmeijan työntekijöitä ja vaatineet kodittomille ihmisille tarkoitettua ruokaa, koska heitä itseään ei rokottamattomina ja maskittomina päästetty ravintoloihin.

Ja nämä ihmiset kehtaavat kutsua joukkoaan Freedom Convoyksi. Kehtaavatkin! Tällä ei ole mitään tekemistä vapauden kanssa. Tämä on monella tapaa rajoittuneiden ihmisten huomionhakuinen  tapa ilmaista, että he eivät pidä jostain. Toiset äänestävät, kirjoittavat kirjoja, osallistuvat intellektuaaliseen väittelyyn ja keskusteluun, ja toiset painavat auton äänitorvea monta päivää putkeen.

Ottawan mielenosoitus

Mitä Ottawan mielenosoittajat vaativat?

Laittoman mielenosoituksen järjestäjät ovat sanoneet, että he haluavat vain sitä, että rekkakuskien USA-Kanada rajan tuore rokotusmääräys poistuisi. Tämä vaatimus kasvoi sen verran, että mielenosoittajat halusivatkin päästä pääministeri Trudeaun juttusille. Ja sitten vaadittiinkin jo koko hallituksen eroa. Ja nyt sitten koko Kanadan pandemiarajoitteiden poistumista.

Mielenosoittajat ovat muuten jokseenkin väärässä paikassa, sillä esimerkiksi maskimääräyksistä, kokoontumisrajoituksista ja rokotepasseista päättävät provinssien hallitukset, ei Kanadan hallitus. Ottawa on toki maan hallituksen pääpaikka, mutta jos Ontariolaiset haluavat valittaa näistä asioista, pitäisi heidän olla Torontossa. Albertalaisten Edmontonissa, Manitobalaisten Winnipegissä, ja niin edelleen.

On naurettava ajatuskin, että mikään mielenosoittajien tavoitteista toteutuisi auton äänitorvea painamalla, Kanadan parlamentaarisella demokratialla kun on hieman sivistyneempikin tapa saada aikaan muutoksia. Olipa mielenosoittajien vaatimus loppupeleissä mikä tahansa, tällä tavalla sitä ei ainakaan saavuteta.

Saattaisit tykätä myös näistä

1 comment

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin February 4, 2022 - 12:33 pm

Nyt tuo on levinnyt myös Helsinkiin, täytyy katella tänään uutisista millainen meininki siellä on. Täällä vaatimuksina on kaikista rajoituksista luopuminen, polttoaineverotuksen laskeminen puoleen ja hallituksen ero.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.