Laivamatkalla arktisessa Kanadassa

by Annika

Välillä tuntuu, että kohtalo tai joku muu ylin voima on päättänyt, että Adamin tulee viettää aikaa Kanadan pohjoisessa. Jo kolmena kesänä se on ollut “kerran elämässä” työ/ yliopistoreissulla aivan Kanadan pohjoisrannikolla, jossa on käynyt vain kourallinen ihmisiä.

Tänä kesänä Adamille tuli yllättäen mahdollisuus lähteä toiselle reissulle Nunavutiin, mutta vähän enemmän tallatuille poluille seilatuille vesille, kun hänestä tuli viime hetken opas nykyisen työpaikkani One Ocean Expeditionsin laivamatkalle Resolute Baysta Iqaluitin. Jos olet miettinyt, mitä Kanadan arktisilla laivamatkoilla näkee, niin kerronpa siitä kuvin!

Yksi asia mitä voi odottaa, on itsensä pieneksi tunteminen näiden vaikuttavien maisemien keskellä. Vuoret ovat suuria, vedet syviä ja maailman murheet jossain kaukana. Näitä katsellessa voi vaikka pohtia, kuinka kauan nämäkin vuoret ja vuonot ovat olleet täällä juuri samanlaisina? Ja kuinka kauan ne sellaisina pysyvät?

DSC_1932

DSC_1788

DSC_1793

DSC_1744

Kanadan pohjoinen on monen mielessä yhtä kuin jää, eikä tämä suinkaan ole harhaluulo. Jäätiköitä, jäälauttoja ja jäävuoria tulee taatusti vastaan eri kokoisina. Usein jää aiheuttaa myös muutoksia matkasuunnitelmiin, jos laivat eivät pääse puskemaan jään läpi. Turisteille tämä on suhteellisen pieni haitta, mutta pohjoisen asukkaille se voi tarkoittaa viivästystä ruokalähetyksiin ja muihin olennaisiin tarvikkeisiin, jotka saapuvat kauempaa.

DSC_2049

DSC_2045

DSC_1824

Pohjoisen pienet yhteisöt ovat myös osa laivamatkaajien ohjelmaa, jos jääolosuhteet mahdollistavat vierailun. Paikat, kuten kuvien Pond Inlet ja Qikiqtarjuaq, herättävät miettimään kuinka erilaista elämä onkaan Kanadan pohjoisessa ja samalla kuinka valtavan kokoinen ja monipuolinen maa Kanada onkaan.

DSC_1568

DSC_1628

DSC_1606

DSC_1962

DSC_1984

Ja tietysti yksi väistämätön matkailun valttikortti näillä alueilla on villieläimet, jääkarhut luonnollisesti pääasemassa. Myös mursut olivat Adamin reissulla mukana sankoin joukoin ja hui että ovat muuten pelottavan näköisiä otuksia! Jos käy oikein hyvä tuuri, niin saattaa nähdä myös arktisen alueen yksisarvisen, eli harvoin nähdyn sarvivalaan.

DSC_2292

DSC_2263

DSC_2205

Vaikuttiko tämä yhtään siltä, mitä olit ehkä etukäteen ajatellut? Minusta olisi hurjan mielenkiintoista käydä näillä alueilla ja Grönlannissa myös. Luulen, että vaikka kuinka näkee kuvia niin silti se yllättäisi livenä nähdä näitä maisemia!

Saattaisit tykätä myös näistä

11 comments

Suunnaton November 18, 2017 - 12:53 am

Oi, mä niin tahtoisin Nunavutiin! Oon haaveillut sen ja muun pohjoisen Kanadan kansallispuistoista, vaan niihinpä ei ihan noin vain lähdetä.
Nämä kuvat ovat ihan uskomattoman hienoja. Kyllä kelpais lähteä seilaamaan jäävuorien ja jääkarhujen keskelle <3

Reply
Annika November 18, 2017 - 9:41 am

No tuota ekaa lausetta ei kuule kovin usein 😀 Siellä on kyllä aivan huikeita kansallispuistoja, se on totta. Mutta hankalasti saavutettavia, se on kyllä totta sekin 😀

Reply
Saana | Live now – dream later November 18, 2017 - 3:29 am

Aivan tajuttomia maisemia. Mulle on herännyt ihan viimeaikoina kova houkutus Kanadaan (eikä vähiten sun juttujen ansiosta). En oikein edes osaa selittää, miksei Kanada ole käynyt juurikaan mielessä aiemmin, vaikka sehän olisi ihan unelmakohde tällaiselle jumalaisia maisemia ja rauhallisia patikkapolkuja kaipaavalle reissaajalle. Tähän mennessä ainut kosketus Kanadaan on välilasku Halifaxissa mennen tullen Dominikaanisten-reissulla, ja silloinkin meidät matkustajat suljettiin pieneen koppiin koneen tankkauksen ajaksi. Ei siellä paljon maisemia ihailtu, ei tainnut kopissa olla edes ikkunoita! ?

Reply
Annika November 18, 2017 - 9:39 am

Oi ihana jos olen ollut mukana vaikuttamassa sun Kanada-kuumeseen! Meidän pitäis hei suunnitella yhdessä jotain Kanadan valloitusta sulle! Täällä on tosiaan pari muutakin juttua nähtävää kuin Halifaxin lentokentän koppi 😀

Reply
Saana | Live now – dream later December 7, 2017 - 1:11 am

Joo, suunnitellaan ihmeessä! En epäillytkään, että se lentokentän koppi ois parasta, mitä Kanadalla on tarjottavaan! ?

Reply
Johanna @Out of Office November 18, 2017 - 3:46 am

Kyllä haluaisin nuokin upeat maisemat nähdä! <3 Komeita maisemia.

Reply
Annika November 18, 2017 - 9:36 am

No kyllä! Kanada on niin hurjan monipuolinen maa, että sitä ei ihan heti uskoiskaan!

Reply
Marimente November 18, 2017 - 6:17 am

Oho, jopas siellä on kirjaimellisesti jäätävä tunnelma! 😀 Ihan mielettömiä kuvia ja kaikessa kylmyydessään näyttää todella kuulaan kauniilta maisemilta.

Reply
Annika November 18, 2017 - 9:35 am

No jäätävä on loistava sana kuvaamaan tätä 😀 Mutta onhan tuolla nättiä, siitä ei pääse mihinkään!

Reply
Sonja | FIFTYFIFTY November 18, 2017 - 10:15 am

Voi taivas, miten ihanan arktisen näköistä! Erityisesti nuo jäävuoret ja jääkarhut! Pakko tunnustaa, etten tiennyt, että niitä on Kanadassa… 😀 Mutta toisaalta se on kyllä niin älyttömän suuri maa, että en ihmettele ollenkaan. Lähtisin kyllä itsekin oitis noihin maisemiin. 🙂

Reply
Annika November 18, 2017 - 10:21 am

Haha, tokihan täällä on jääkarhuja vaikka kuinka! Tarttee vaan mennä tarpeeksi pohjoiseen 😉 Mut joo, kyllä näissä maisemissa kelpais seikkailla!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.