#IG Travel Thursday: Australia

by Annika

Kun viime viikon Instagram Travel Thursday postauksessa oli puhetta Kanadan talvista, meinasin tällä viikolla vaihtaa aurinkoisemmalle pallonpuoliskolle ja jakaa muutaman kuvan Australian seikkailusta. Vietin nelisen kuukautta Australian itärannikolla 2011 syystalvella, tai siis Australian kevätaikaan ja näkemättä jäi vielä ihan mahdottoman paljon, eli tämä maa jatkaa oloaan minun matkalistalla. 

Tykkäsin kovasti Sydneystä, joka on tosi kaunis kaupunki mielestäni. Minua viehättää suunnattomasti meren rannalla olevat modernit kaupungit ja Sydneyhän on juuri sitä. Ylimmäisessä kuvassa on Sydneyn keskusta-aluetta Royal Botanical Gardens-puistosta, mikä on ehdottomasti lempipaikkani koko kaupungissa. Lisäksi se on ihan Oopperatalon lähistöllä, joten tuolla alueella pelkästään voisi viettää koko päivän. Jos asuisin tuolla, niin tuo olisi lenkkipaikkani #1.

2014-01-16_1389841422
Suurimman osan Australian ajastani vietin kuitenkin Queenslandin Sunshine Coastilla, joka oli niin kuin nimi jo paljastaa; täynnä aurinkoa ja rantaviivaa. Yhdessä välissä asuin Beach Parade-kadulla, joten osoitteeni oli Beach Parade, Sunshine Coast, Australia – Voisiko olla parempaa osoitetta?

2014-01-16_1389841877
Täytyy kyllä myöntää, että tämä Instagram Travel Thursday tempaus on aivan huippu juttu, sillä sen ansiosta tulee muisteltua menneitä matkoja (ellei sitten ole tuoreeltaan matkan päällä) ja minusta on kiva katella välillä taaksepäin ja mietiskellä, että hitsi vie minähän olin tuolla! Tässä alemmassa kuvassa on niinkin arkipäiväinen asia, kuin matkani ruokakauppaan. Asuimme noin parin kilometrin päästä lähimmästä kaupasta ja kävelimme aina ostoksille, mutta ei haitannut kävely yhtään näissä maisemissa. Sitten kun alkoi kyllästyttää, niin pystyi heittämään kengät kassiin ja upottamaan varpaat rantahiekkaan. Jos Australiaan muuttaminen ei olisi niin vaikeaa, niin se olisi potentiaalisten kotikaupunkien ja -maiden listalla niin ylhäällä kuin olla voi.

2014-01-16_1389841587
Matkakuumetta voi käydä nostattamassa tuttuun tapaan Instagram Travel Thursday tempauksen järjestäjien sivuilla: KaukokaipuuRunning With Wild Horses ja Destination Unknown. Allekirjoittanutta voi seurailla Instamaailmassa Ankkuliini -nimimerkin takaa.

Saattaisit tykätä myös näistä

4 comments

Veera Bianca January 18, 2014 - 3:03 am

Ihanaa, että kirjoitit Australiasta, Sydney on yksi ehdottomista suosikkipaikoistani maailmassa! 🙂

Reply
Annika January 18, 2014 - 10:01 am

Kiva kun tykkäsit! Sydney oli kyllä yllättävän kiva paikka ja Australiaa ei kyllä voi kuin ylistää muutenkaan 🙂

Reply
emppu January 24, 2014 - 3:33 am

Heippa, osaisitko sanoo kivan (ja halvan) hotellin tuolta? Oon tuonne matkaamassa ja nää mietityttää:)
Jos osaat kanssa sanoo jonkun kivan yöpymispaikan Amsterdamista, kun sinne ollaan biletysmielessä menossa, olisin super kiitollinen!:D
Sun blogi on aivan ihana ja aina yhtä piristävä! 🙂

Reply
Annika January 24, 2014 - 7:54 am

Kiitos Emppu kivasta kommentista! Meinasitko Sydneystä hotellia siis? Mä en itse asiassa ollut hotellissa ollekaan siellä, sillä couchsurffailin aivan huipun pariskunnan luona! Ne asui kätevän matkan päässä keskustasta ja olivat muutenkin aivan ihania. Me kokkailtiin aina iltaisin yhdessä ja pelailtiin lautapelejä 😀 Suosittelen siis lämpimästi couchsurffailua 🙂 Amsterdamista puolestaan on lähinnä epäsuositus; olin siellä yhdessä hostellissa, jonka täyttä nimeä en muista mutta siinä oli numero 17 😀 Se oli aivan hirveä paikka, suosittelen välttämään kaikkea missä on tuo numero kaiken varalta! 😀 Oon kuullut paljon hyvää houseboat hostelleista, ja sellaisessa olisi kyllä ollut kiva yöpyä…

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.