Ruska-aika Kanadassa

by Annika

Syksy on ehdottomasti lempivuodenaikani, mutta sellaiseksi se on muodostunut vasta Kanadaan muutettuani. Suomessa syksy tuntui jotenkin liian lyhyeltä; kun elokuun illat pimenivät, ei yleensä mennyt kauaa siihen, että puut menettivät lehtensä. Tosin nyt tänä syksynä oli ilmeisen lämmintä Suomessakin, olin kuulevinani. Täällä on tällä hetkellä aivan mahtavat kelit, kun aamut ovat vähän raikkaita siinä kymmenen asteen molemmin puolin, mutta päiväsaikaan sitten elohopea nousee kuitenkin parinkymmenen paremmalle puolen. Ja aurinko vaan paistaa mollottaa pilvettömältä taivaalta. Eilen käytiin kävelyllä läheisessä puistossa, ja varustauduin tietysti syksyn mukaisesti kerrospuketumisella. Ensin lähti takki ja sitten pian vielä pitkähihainen paitakin ja loppukävely menikin sitten hihattomassa. Syyskuun lopussa!
tree2
Jos Kanadaan tekee mieli, suosittelen ehdottomasti syksyä vierailuajankohdaksi. Täällä on nimittäin myös aivan huikaiseva ruska-aika! Se ei ole vielä edes huipussaan, koska monet puista ovat vieläkin vihreitä, mutta mahtavia värejä tulee kyllä vastaan. Puiden alla näkee oravien juoksentelevan suuna päänä tammenterhoja piilottaen, mistä sainkin sitten idean, että nappaanpa muutaman tammenterhon itsellenikin. Siellähän minä sitten kyykin oravien kauhistukseksi noukkien taskut täyteen tammenterhoja. Nyt ne ovat nätisti aseteltu kynttilänsomistukseksi olkkarissa. Annika kiittää, oravat puivat nyrkkiä.
dowslake
Kuulin tällä viikolla, että Edinburghin aikainen paras ystäväni on muuttamassa alkuvuodesta Kanadaan – Voi sitä innostuksen määrää! Tosin kyseinen kaveri suuntaa varmastikin joko Torontoon tai Vancouveriin, mutta että olemme taas samalla mantereella! Tiedänpä kenet saan houkuteltua ilman ongelmia New Yorkin reissukaveriksi, kun kuumeilu taas iskee. Jokohan nyt saisin vihdoin syyn käydä Torontossakin?
tree
Tuo ylläoleva puu oli ihan oikeasti noin punainen, en meinannut sitä uskoa, vaikka siinä se oli nenän edessä. Aivan huikea tämä luonto! Tämä on sama puu, mikä on tuossa ylimmäisessä kuvassakin keskellä.Vaikka monesti narisenkin vuorien tai meren puuttumisesta täällä puolen Kanadaa, niin se pitää kyllä sanoa, että vaahterat ruska-aikaan ovat kyllä täällä osuneet nappiin. Tarkoituksena oli ensi viikonloppuna käydä pienellä road tripillä katseleen ruskaa muuallakin, mutta ainakin tällä hetkellä näyttäisi olevan sadetta luvassa, joten jäänee tältä erää reissu väliin. Vieläköhän Suomesta löytyy yhtään ruskaa kolmen viikon päästä, vai onko vastassa jo lehdettömät puut?
flower

Saattaisit tykätä myös näistä

6 comments

Minna September 30, 2013 - 5:47 am

Hei,

ei täällä Suomessa enää ole ruskaa kun tulet tänne “pohjolaan” 🙂 Lunta ja räntää saattaa sataa….
Terv. Minna

Reply
Annika September 30, 2013 - 8:01 am

Voi ei! Nooh, enhän minä sinä sinne sään takia tulekaan 😉

Reply
Minna September 30, 2013 - 3:30 pm

Lämmintä on luvassa, että tuskin lunta vielä sataa. Tervetuloa, jospa sitä nähdään 🙂 täytyy sanoa, että aivan huikeat maisemat siellä on.

Reply
Annika October 1, 2013 - 7:53 am

Joo lunta ei ihan vielä tartteis olla! Ja eiköhän me varmasti ehditä nähdä 🙂

Reply
Kea September 30, 2013 - 2:55 pm

Syksy on yleensä myös mun lempivuodenaika, mutta jostain syystä tänä vuonna on tehny vähän tiukkaa kaikkien vastoinkäymisten kanssa. Saa nähdä, ehkä tämä tästä vielä kivaksi loppusyksyksi lutviutuu… 🙂

Ja ihania syysvärejä siellä. Selvästi en oo käyny Kanadassa tarpeeks usein (viimeks kyllä just syyskuussa vuonna 2006 – IIK). Täytyy harkita reissua kunhan keksin minne ja miten matkustan.

Reply
Annika October 1, 2013 - 7:55 am

No Kea miten ois sellanen vaatimaton Kanadan halki reissu? 😀 Siinähän sitä tulis nähtyä sitten vaikka ja mitä! Vois kyllä into hiipua preerioiden läpi ajaessa… Toivottavasti sunkin syksy ottaa nousujohteen pian 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.