Uuden äärellä uuden vuoden alussa

by Annika

No niin, nyt on 2020 paketissa ja uusi vuosi meneillään, vihdoinkin. Toivottavasti tämä vuosi on jokseenkin vähemmän dramaattinen kuin edellinen! Vaikka kaiken kaikkiaan mun 2020-kokemukseni ei ollut kovinkaan paha ja poikkeusolot avasivat monta uutta mahdollisuutta, joista olen kiitollinen.  Tosin toistaiseksi näyttää maailman uutisten perusteella, että tämäkin vuosi on alkanut aika monella pamauksella.

Täällä Ottawassa joululoma oli aika isku jo hyvällä mallilla olleelle koronatilanteelle. Ennen joulua Ottawa oli Ontariossa isojen kaupunkien joukossa poikkeus, sillä päivittäisiä tapauksia tuli noin 20-50 päivässä, verrattuna satoihin uusiin tapauksiin esim. Torontossa. Nyt joulun jälkeen, vaikka täällä alkoi lockdown 26.12, niin Ottawassakin on ennätysmäärät tapauksia (siis enemmän kuin koko koronan aikana) ja päivittäiset numerot on nyt yli 200. Blah.

Tämä 23.tammikuuta kestävä lockdown tarkoittaa sitä, että kaikki paitsi ruokakaupat ja muut “elintärkeät” paikat on kiinni, tosin ravintoloista saa take-awayna tai kuljetuksella haettua ruokaa vielä. Kuntosalit, kampaamot ja muut, eritoten pienet yritykset, ovat kiinni. Ja näillä koronanumeroilla varmaan pysyykin kiinni vielä pitkään. Se harmittaa ja pelottaakin vähän, sillä loppuviimein oman työpaikkani rahoitus riippuu hyvinkin paljon siitä, kuinka paljon hotelleissa on vieraita. Lockdown ja “red zone” ja muut vastaavat eivät oikein tue matkailua alkuunkaan. Tuossa ihan naapurissa Quebecin provinssisa tilanne on mennyt jo niin pahaksi, että siellä on ulkoliikkumiskielto 20:00 – 05:00 kuukauden ajan. Tosin en tiedä mitä öinen ulkonaliikkumiskielto lopulta auttaa, parempi kai se olisi päiväseltään, kun ihmiset ovat liikkellä.

Untitled

No niin, tulipa aloitettua masentavalla päivityksellä. Mun koko parin viikon joululoman paras juttu oli se, että hädin tuskin luin uutisia lainkaan ja olin autuaan tietämätön maailmanmenosta. Kun tähän yhdisti vielä töiden puuttumisen, niin alkoi kuulkaa luovuus kukkimaan ja tuli se tunne, että pakko tehdä jotain, siis luoda jotain uutta. Ottawa – Squamish – Ottawa-muuttojen myötä olin hävittänyt sukkapuikkoni jonnekin, mutta ehdin onneksi ennen lockdownia hakemaan lankakaupasta uudet sukkapuikot ja läjän lankoja. Ja otin haasteekseni kokeilla kirjoneuletta ja sukkien kutomista, molemmat ensimmäisiä kertoja. Ja jäin kyllä koukkuun! Ensin syntyi pitkät, ylipolven sukat itselle, sitten tumman sävyiset sukat Adamille ja nyt on työn alla vielä vähän lyhemmät sukat itselle. Eli on vissiin aika vakava neuloosi-diagnoosi kyseessä..!

Untitled

Loppukuusta mulla alkaa yliopistokurssit, etäopiskeluna tietysti, joten siinä on heti 4 tuntia viikossa aikaa kutoa ja seurata luentoja. Aivan parasta ajanvietettä! Innostuin myös digitaalisesta luomisesta ja löysin Photopea nimisen ohjelman, joka on käytännössä ilmainen versio Photoshopista, siis siinä mielessä, että se näyttää ja on lähes täysi kopio Photoshopista. Ja ihan täysin laillinen ohjelma on kyseessä kuitenkin, ei mikään piraattiversio. Suosittelen tutustumaan, jos haluat oppia kuvien editoimista ja muuta hauskaa.  Mä olen ihan hullun tykästynyt karttoihin ja yleisesti matkailuun liittyviin kuvituksiin, ja olen sen pohjalta yrittänyt kehittää taitojani vähän. Olen jo leikitellyt vähän jo idealla aloittaa vaikka Etsy-kaupan, kun kohta näitä printtejä on joka laatikko täynnä, kun itselle tekee!

Sen verran on pakko vielä sanoa joulusta, ihan jo omaksi muistiinpanoksi, että joulu 2020 oli täällä Ottawassa ihan täysin lumeton! Ihan oli vihreä nurmikko ja +8 astetta lämmintä. Täällä on siis talvi ollut epätavallisen lämmin tähän asti. Facebook muistutti vuosien takaisista uuden vuoden pakkasista (-28), mutta tämä vuosi starttasi kyllä ihan lämpöasteissa. Koko tammikuu näyttänee olevasti selvästi lämpimämpää kuin normaalisti, tosin nyt meillä on noin 10 -20 senttiä lunta sentään maassa,  niin näyttää ainakin talviselta. Pakko myöntää, että ei oikeastaan haittaa yhtään tämä lauhempi keli, sillä kovia pakkasia ei ole ikävä lainkaan! Näillä parin pakkasasteen keleillä voi sentään lenkkeillä ja ulkoiluttaa Nisuakin.

Untitled Untitled

Niin ja uuden äärellä olen ollut myös töidenkin puolesta, kun ihan virallisesti aloitin uudessa roolissani Strategia ja Projekti Spesialistina, vanhassa työpaikassa toki. Saapa nähdä mitäs strategioita tässä vielä tänä vuonna ehditään tehdä, korona kun tekee matkailumarkkinoinnista aikamoisen haastavaa nykyään. Ensi kesänä on tarkoitus olla toden teolla uuden äärellä, nimittäin purjehtimaan on päästävä! Purjehduskuume on vaivannut jo kauan aikaa, ja joulupukin tuoma “Complete Sailing Manual” auttaa kyllä talven yli, mutta kuume on sen verran vakava, ettei teoria enää kovin kauaa riitä. Joten kesää odotellessa!

Untitled

Eli uusi vuosi on lähtenyt täällä käyntiin vallan tehokkaasti, tosin lasken jo päiviä lämpimämpiin keleihin – onneksi nää villasukat kuitenkin lämmittää niin kauan kuin tätä talvea nyt riittää! Ja hei jos et vielä ole Facebookista bongannut, niin sieltä voi myös seurata Tarinoita Maailmalta ja sinne päivitän vähän useammin kuin tänne blogin puolelle. Joten menepä sinnekin seuraamaan seuraavaa postausta odotellessa!

Saattaisit tykätä myös näistä

2 comments

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin January 14, 2021 - 4:40 pm

Onko muuten Kanadassa aloitettu koronarokotukset? Ja minkälainen keskusteluilmapiiri siellä siihen liittyen on? Suomi aloitti rokotukset vuodenvaihteessa, mutta huomattavasti hitaammin kuin moni muu Euroopan maa. Täällä kiistellään kovasti siitä, että onko rokot varmasti turvallinen, vaikka toisaalta on kova paine saada rokotettua ihmisiä mahdollisimman nopeasti…

Minullekin kelpaisi lauhempi keli, mutta eteläisessäkin Suomessa on nyt noin 20 astetta pakkasta…

Reply
Annika January 16, 2021 - 9:54 am

Kiva kun kommentoit, Mikko! Joo kyllä täälläkin on aloitettu rokotukset, just oli uutisissa että Ottawan kaikki vanhainkotien ja vastaavien asukkaat ja työntekijät on nyt rokotettu ensimmäisen kerran. Kanadan tasolla suunnittelevat, että kaikki jotka haluavat rokotuksen, sen saisivat syyskuun loppuun mennessä (käsittääkseni siis molemmat annokset). Ja keskustelu rokotuksista on minun huomioiden mukaan pääsääntöisesti hyvin positiivista. En ole uutisissa nähnyt mitään keskustelua rokotteen turvallisuudesta, ainoastaan siitä, että niitä pitäisi saada vieläkin nopeammin annettua. Eli ei ole paljon kritiikkiä ollut, paitsi tuosta aikataulusta.
Ja täällä vaan jatkuu lauhemmat säät, tosin tänään tuli 25cm lunta. Olen seurannutkin noita Suomen pakkasia, huh! Toivottavasti pysyvätkin poissa täältä!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.