Etelämantere – Ei sittenkään kerran elämässä

by Annika

Pari vuotta sitten kirjoitin postauksen otsikolla “Kerran elämässä: Etelämantere”. Enpä silloin tiennyt, että tuo eeppinen matka seitsemännelle mantereelle ei suinkaan jäisi ainoaksi kerraksi. Kyllä vain, suuntaan parin viikon päästä takaisin pingviinien valtakuntaan!

Ottaen huomioon, että työskentelen arktisten alueiden risteilyjä järjestävälle firmalle, tämä reissu ei tullut mitenkään yllätyksenä vaan tiesin sen kuuluvan työnkuvaani. Sitä ei kuulkaa ikinä tiedä mihin työt matkailualalla vie 😉  Tällä reissulla tulen olemaan töissä, joten reissusta tulee varmasti monilla tavoin erilainen kuin ensimmäisestä kokemuksestani matkustajana.

24400535763_f01e0a6a39_h

22780760244_789840ec92_h

Lisäksi ajankohta on eri ja vaikka eroa on vain pari kuukautta, se on aika paljon Etelämantereen mittapuulla. Ensimmäinen reissuni sijoittui marraskuun puoliväliin, aivan kauden alkupuolelle. Tämä reissu on tammi-helmikuussa, jolloin lumet ovat jo hieman sulaneet ja toivottavasti joukossa on jo pikkupingviinejäkin!

Laivamatkani kestää kokonaisuudessaan kolme viikkoa ja se alkaa Falklandinsaarilta, suuntaa eteläisille Shetlanninsaarille ja sieltä eteenpäin Etelämantereelle ja lopulta taas takaisin Falkandinsaarille. Matkalla Falklandinsaarille pysähdyn myös pikaisesti Chilen Santiagossa ja Punta Arenasissa, joten tästä tulee aikamoinen matka joka kestää kokonaisuudessaan melkein kuukauden.

23382958566_c7707f4fc7_h

Etelämantere

Jos satut tietämään hyviä vinkkejä Santiagoon, niin mielelläni kuulisin! Pysähdyn siellä mennen tullen noin 24 tuntia molemmilla kerroilla, joten toivottavasti ehdin jotain kivaa nähdä sielläkin. Matkantekoa voi seurata Facebookista ja Instagramista, tosin sitten kun nousen laivaan niin tulenkin olemaan offline sen kolmisen viikkoa, huh!

En malta odottaa, että pääsen kirjoittamaan ja jakamaan kuvia tästä reissusta! Millaisia matkasuunnitelmia teillä on nyt uuden vuoden varalle? 🙂

Saattaisit tykätä myös näistä

8 comments

Saana | Live now – dream later January 1, 2018 - 9:31 pm

Vau, mikä aloitus reissuvuodelle! En malta myöskään odottaa sun kuvia ja reissuraportteja. Mistä tulikin mieleen, että kas, ne Kanadan-lennot on edelleen varaamatta… Jospa se olisi mun vuoden ensimmäisen viikon agenda! 🙂 Hyvää uutta vuotta, Annika!

Reply
Annika January 7, 2018 - 10:58 am

No älä muuta sano, pitää aloittaa pamauksella… Jospa tämä olis hyvä trendi loppuvuodellekin! 2017 oli niin köyhä matkavuosi, että huh. Tästä vuodesta tullee toivottavasti vähän vilkkaampi 🙂

Reply
Suunnaton January 1, 2018 - 11:31 pm

Oi vitsi, onpa siistiä! Kolme viikkoa tuon tyyppisellä matkalla voi olla aika koettelemus, ja huikea kokemus! Toivottavasti näette pikkupingviinejä 🙂

Reply
Annika January 7, 2018 - 10:59 am

Joo innolla odotan, että tuleeko tästä koettelumus vaiko kokemus 😀 Ja minä toivon kanssa vauvapingviinejä..!!

Reply
Sofia / Project Forever January 2, 2018 - 3:33 am

Oho, vau mikä matka tiedossa! Ja pingviinit kyllä kruunaisi koko kokemuksen! 🙂

Reply
Annika January 7, 2018 - 11:00 am

Kiitos Sofia ja ihan samaa mieltä olen 😀 Pingviinejä siellä tulee varmasti vastaan, toivottavasti niitä pikkuisiakin 🙂

Reply
Jyrtz February 21, 2018 - 12:29 am

Tässä painelen hommia asiakaspalvelussa ja katselen upeita kuviasi. Olen itsekkin pitkään miettinyt suurta seikkailua mailman ääriin ja se on enemmänkin järjestely kysymys, kuin mikään muu. Turha haaveilla ja katua, kun tarttua toimeen ja lähteä maailmalle. Tarinasi toimii hyvänä inspiraationa ja huomaan, että mikään ei ole mahdotonta 🙂

Reply
Annika March 10, 2018 - 2:38 pm

Moikka Jyrtz! Kiitos kovasti kommentistasi. Mahtava kuulla, että olen onnistunut olemaan inspiraation lähde! Olen ilman muuta samaa mieltä, että kannattaa vaan tarttua tuumasta toimeen ja lähteä maailmalle, tai toteuttamaan mitä tahansa haaveita.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.