Instagram Travel Thursday: Egypti

by Annika

Tämän viikon Instagram Travel Thursdayn kuvat tulevat muutaman vuoden takaa Egyptistä. Viime kuukausien uutisotsikot pyramidien maasta ovat olleet vähemmän matkailuun innostavia, mutta nuo samat uutiset ovat tuoneet oman Egyptin reissun mielen päälle. Toivottavasti tilanne pian rauhoittuu Kairossa ja muuallakin ja maa saa jälleen kerran järjestää asiansa uudelleen.

Egyptiin päätin mennä kaverini suosittelun perusteella, koska hän vannoitti että en missään tapauksessa voi lähteä Lähi-Idän alueelta ennen kuin olen käynyt Dahabissa Egyptin puolella. Reppureissaajien rentoutumispaikka, halvat sukelluskurssit, löhöloma ja edulliset hinnat vain vahvistivat kaverini puheita ja niinpä huomasin pian suunnittelevani rajan ylitystä Egyptiin. Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa paikka, jossa olen ylittänyt rajan yksinäni kävellen.
2013-09-12_1378989264
Punaisen Meren rannalla oleva Dahab oli todellakin kaikkea mitä kaverini lupaili, ja heinäkuun lopussa matkailukausi oli hiljainen ja hinnat mukavan alhaiset. Oman ilmastoidun huoneen kylppärillä sain noin neljällä eurolla per yö, ja syötyä tuli rantaravintoloissa erittäin hyvin ja edullisesti myös. Halvin ateria oli kokonaisen 0.25€ maksanut falafel-pitaleipä turistikadun ulkopulelta napatusta kojusta.

Dahabissa tutustuin vedenalaiseen maailmaan oikeastaan ensimmäistä kertaa kunnolla, tarkoittaen siis että siellä pinnan alla oli jotain nähtävääkin. Upeat koralliriutat aivan rannan tuntumassa takasivat, että päivät kuluivat snorklaillen. Sukelluskurssi maksoi naurettavan vähän esimerkiksi Suomen hintoihin verrattuna, joten kokeilinpa minäkin heittää märkäpuvun päälle ja happipullon selkään.
2013-09-12_1378989443
Dahabin rennon letkeä rantapummailu tarttui tähänkin yleensä organisoituneeseen matkaajaan ja muutama päivä venyi viikoksi. Kun vihdoin päätin, että matkan täytyy jatkua, suuntasin tietysti aavikon halki kohti Kairoa ja Gizan pyramideja. Kairo oli niin kaoottinen kuin vain reilun 9 miljoonan asukkaan kaupunki voi olla ja kaiken lisäksi sairastuin jo ennen pyramidien näkemistä jonkin sortin kiroukseen. Kairossa vietetty aika meni siis sängyn pohjalla maaten, mutta pyramideja sentään selvisin katsomaan.
2013-09-12_1378989508
Muita Instagram Travel Thursday tempaukseen osallistuvia matkablogeja voi kurkata esimerkiksi Norjasta kirjoittelevan Sadun Destination Unknown blogista.

Saattaisit tykätä myös näistä

6 comments

Veera Bianca September 12, 2013 - 11:35 am

Onpa kiva ulkoasu blogilla! Egyptiin en ole harmi vieläkään päässyt, mutta nyt muistan taas laittaa listalle tämänkin kohteen 😉

Reply
Annika September 12, 2013 - 8:01 pm

Kiitos! Dahab on ehdottomasti huippumesta; halpa, backpacker-tyylinen paikka eli ei sellainen perinteinen punaisen meren resorttihirviö. Siellä on tasan kaksi katua, paljon sukellusshoppeja ja hienot koralliriutat lähellä ja vielä hienommat vähän kauempana! Tuonne menisin kyllä takaisin 🙂

Reply
Nella Kaukokaipuu September 12, 2013 - 12:59 pm

Mulla on jo pitkään ollut pyramidikuume, joten toivon todellakin että tilanne viilenee.. Kiitos silti ihanasta nojatuolimatkasta näin ensi hätään! (;

Reply
Annika September 12, 2013 - 8:04 pm

Olepa hyvä! Pakkohan ne pyramidit on nähdä edes kerran elämässä..:) Tekisi mieli mennä sinnekin oikeastaan takaisin ja ehkä jopa sisälle asti…Tai sitten muuallekin kuin Gizan pyramideille. Olisin halunnut etelämmäs tutkimaan muita pyramideja ja temppeleitä, mutta elokuinen 50 asteen aavikkolämpötila ei houkutellut 😛

Reply
Satu VW September 13, 2013 - 3:24 pm

Upeita kuvia… Maailmassa on aivan liikaa nähtävää, tuollakin olisi kiva päästä käymään! 🙂

Reply
Annika September 13, 2013 - 7:48 pm

Kiitos! Ja elä muuta sano..Mullakin seuraavan matkakohteen sijainti vaihtelee parhaillaan monta kertaa päivässä mantereelta toiselle. Voi kun sitä osais vain päättää..!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.