#Instagram Travel Thursday: Lähtövalmiina Väli-Amerikkaan

by Annika

Enää kaksi päivää siihen, kun lauantai-aamuna suuntaan neljän jälkeen lentokentälle ja kohti Costa Ricaa. Jos aiemmin ei tuntunut, että olisin reissuun lähdössä niin nyt olen kyllä aivan täysin sisäistänyt, että kohta on edessä loma, seikkailu ja eeppinen jälleennäkeminen!

Ruokatunnit olen juossut asioilla milloin missäkin; hakemassa matka-apteekin täydennystä, vaihtamassa Kanadan dollarit toimivammaksi valuutaksi, tinkimässä super suuren kameran muistikortin halvemmaksi..Hommaa piisaa ja päivässä ei ole tunteja tarpeeksi. Espanjaa piti opiskella, mutta missä välissä! Ja just katsoin italiankielisen koiravideon, joten olen todennäköisesti nollannt nyt jo kaiken uudelleen muistelemani. Noh, Siperia opettaa. Eikös sitä sanota, ettei opittua kieltä koskaan unohda, vaan se on aina jossain muistissa…

2014-02-06_1391658780
Lonely Planetin kanssa meillä oli aikamoinen kissa ja hiirileikki. Ensin sitä selailin kirjakaupassa kuukausia sitten, mutta tulin siihen tulokseen etten osta sitä mukaan. Alkuviikosta kun tajusin, että monta asiaa on vielä aivan auki ja yhtä kysymysmerkkiä, mietin että sittenkin taidan ostaaa sen opuksen kaveriksi. Tietenkin kun sitä menin hakemaan, niin sehän oli loppu kahdesta kirjakaupsta jossa kävin…Tuumasin, että no eiköhän tuota ilmankin pärjää, kun kerran pärjättävä on. Mutta, jännitystarinan huikea lopputwisti, tänään olikin saapunut uusi erä noita oppaita mun kirjakauppaan. Ja just satuin tänään tsekkaamaan sen. Otin sen merkkinä jostain ja ostin oppaan mukaan, jotta sain tämän veivaavan tarinan loppumaan! Eli loppu hyvin, kaikki hyvin ja kirja kassissa.

Ja muuten, Costa Rican colonit on kyllä tähän astisista rahoista kaikkein hauskimman näköiset. Kanadan 5 dollarin seteleille monesti naureskellaan, kun niissä on poikia pelaamassa jääkiekkoa, mutta kyllä mun mielestä apinat lyö lätkän sata nolla valuutassa!

2014-02-06_1391658411
Muistutus vielä loppuun taas, että blogi on hiljaiselolla matkan ajan, mutta Facebook-sivulle ilmestyy päivityksiä matkan päältä. Instagram päivittyy myös, joten sieltä voi seurailla matkan kulkua 🙂

Matkakuumetta voi käydä nostattamassa tuttuun tapaan Instagram Travel Thursday tempauksen järjestäjien sivuilla: KaukokaipuuRunning With Wild Horses ja Destination Unknown. Allekirjoittanutta voi seurailla Instamaailmassa Ankkuliini -nimimerkin takaa.

Saattaisit tykätä myös näistä

22 comments

Jenna February 6, 2014 - 1:17 am

Aijai, varmasti ihan huikee matka tulossa. Mitä mahtavinta matkaa! 🙂

Reply
Annika February 6, 2014 - 7:43 am

Kiitos Jenna! 🙂

Reply
Inka February 6, 2014 - 1:25 am

Haha nuo setelit, en kestä! 😀 Mahtavaa matkaa teille, upeaa seikkailua ja ihanaa eeppistä jälleennäkemistä! Pitää seurailla instagrammia silmä kovana, että miten seikkailu etenee. 🙂

Reply
Annika February 6, 2014 - 7:42 am

Kiitos Inka! Ja eihän näitä seteleitä raski edes käyttää, putänee hoidella USAn dollareilla kaikki maksut 😉 Lupaan päivittää instagramia niin usein kun vain voin!

Reply
Teea February 6, 2014 - 1:37 am

Kyllä uskon, että se kieli sieltä tulee kun sitä vain alkaa kuulla ja käyttää. Itse tein ruotsin kielen tasotestin syksyllä, sain kirjoitetuksi kolme huonoa lausetta ja mukana oli 1-2 adjektiivia, pää löi tyhjää. Kun sitten ympyröin itseni kielellä, niin hiljalleen se alkoi muistua mieleen vaikken ole koskaan ruotsia edes aktiivisesti käyttänyt. Sama juttu kävi espanjan kanssa muutama kuukausi sitten vaikken sitä todellakaan hienosti puhukaan 🙂

Tulee varmasti hieno reissu! Pidä hauskaa espanjan kielen ja kaiken muun kanssa. Mukavaa matkaa 🙂

Reply
Annika February 6, 2014 - 7:41 am

Kiitos Teean, ja oi toivottavasti olet oikeassa tuosta kielijutusta..!

Reply
Amanda February 6, 2014 - 1:44 am

Mahtavat setelit! Aijai, ollapa sun asemassa nyt, lähtötäpinöissä. 🙂 OIkein hyvää ja mieleenpainuvaa reissua!

Reply
Annika February 6, 2014 - 7:39 am

Eikö! Saa nähdä millaiset ne muut setelit on..:D Kiitos reissutoivotuksista 🙂

Reply
Kea | Deep Red Blues February 6, 2014 - 2:09 am

Mulla taitaa olla jossain myös vanhoja Costa Rican seteleitä jemmassa. On kyllä hienoja! Niin värikkäitä ja persoonallisia… IHANAA REISSUA – BUEN VIAJE!

Reply
Annika February 6, 2014 - 7:39 am

Kiitos Kea! Just mietinkin, että mitenhän näitä sitten tohtii käyttää..Pitää olla säästeliäs, että jäis edes joku muisto itselle.

Reply
Rimma February 6, 2014 - 2:23 am

Apua! Minäkin haluan Costa Ricaan! Huikeaa reissua (:

Reply
Annika February 6, 2014 - 7:38 am

Hahah Rimma, ei siis matkakuume lähtenyt matkustamalla sullakaan? Oon seurannut teidän matkoja, aivan huippuja 🙂

Reply
Kasku February 6, 2014 - 9:55 am

Mahtavan näköisiä seteleitä! Todellakin pitää jättää osa muistoiksi. Voit sit hyödyntää töissäkin, jos ihmiset miettii et minkäköhän näköstä valuuttaa siel on. Tahtoisin kyl mukaan tuolle tei reissulle. Kuulostaa niin kivalta!

Reply
Annika February 6, 2014 - 7:34 pm

Kyllä tästä olisi nimenomaan kiva reissu tehdä ja tiiä vaikka innostut lähteen samoille suunnille joskus -Se on nimittäin aika lähellä täältä Kanadasta käsin 😉 Haluan ehdottomasti säästää noita seteleitä ja lisätä ne mun rahamaljakkoon, missä on monenmoista valuuttaa.

Reply
Sofia February 6, 2014 - 10:23 am

Haha noi setelit 😀 Entäs Suomen uus passi? Lumihiutaleita kannessa ja juokseva hirvi sivuilla 😉 Hyvää reissua!

Reply
Annika February 6, 2014 - 7:32 pm

Kiitos Sofia, ja oikeassa olet tuosta Suomen passista kans! En ole livenä nähnyt, mutta olen videon nähnyt siitä hirvestä..Innolla odotan, kun passi pitä uusia kahden vuoden päästä..:D Tuota lumihiutaletta en ole huomannutkaan, pitääpä tutkia tuotakin.

Reply
Heidi February 6, 2014 - 1:06 pm

Haha, ihania apinaseteleitä! Odotan mielenkiinnolla reissujuttuja. Costa Rica ei ole ollut ykkösenä listallani, mutta toisaalta saattaisin innostua siitä todella helposti. Ja tosiaan, miten se espanjan kertailu jää aina välistä, vaikka tietää että pärjäis sit reissussa vähän jouhevammin 🙂

Reply
Annika February 6, 2014 - 7:31 pm

Mullakaan ei Costa Rica ole tämän reissun pääkohteena, vaan Nicaragua enemmänkin. Mutta tulee tuolla Costa Ricankin puolella muutama päivä vietettyä, mutta mielelläni tekisin sinnekin erikseen reissun, siellä nimittäin vaikuttaisi kovasti olevan nähtävää ja tekemistä!

Reply
Kaukokaipuun Nella February 6, 2014 - 1:55 pm

Ihan huippua matkaa! Ja voi että nuo setelit, komeita on! Innolla ootan kuvia reissun päältä. (:

Reply
Annika February 6, 2014 - 7:29 pm

Kiitos Nella! Kuvapäivitystä luvassa ihan muutaman päivän kuluttua 🙂

Reply
Satu VW / Destination Unknown February 7, 2014 - 4:11 am

Mahtavaa matkaa ja voi mitkä setelit!! Melontareissu Costa Ricaan on ollut mielessä jo kauan, joten on hauska seurata reissuasi näin virtuaalisesti. Ehkäpä mekin sinne vielä joskus päädymme… 🙂

Reply
Ready to take off! | Marimente February 7, 2014 - 7:16 pm

[…] fiiliksenä huikeaa reissutäpinää lähdön kynnyksellä ja malttamatonta eeppisen jälleennäkemisen […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.