#Instagram Travel Thursday: Nicaraguan värit

by Annika

Ympäri Nicaraguaa näkee mitä mahtavamman värikkäitä rakennuksia ja mitä villeimmissä sävyissä. Olipa kyseessä sitten autokorjaamo, leipomo, kahvila, hotelli tai asuintalo, Nicaragualaistet näyttävät tuumaavan, että mitä enemmän väriä, sen parempi. Ja ehdottomasti pitää olla erilaista kuin naapurilla! 

Ihana ero esimerkiksi Suomesta tuttuun piparkakkumuottimalliin, jossa ainakin uusien asuinalueiden talojen ja kattojenkin värit ovat tarkkaan määrätty. Ilmeisesti oma kotitaloni Suomessa oli aikanaan naapuruston merkillisin, olihan se keltainen tiilitalo punaisten puutalojen keskellä. Granadassa näytti siltä, että jos naapurin huusholli on punainen, niin omasta tehdään sitten sininen. Ja mikä ihana look tästä syntyy! En oikeasti tiedä minkä takia talot ovat milloin minkäkin värisiä, mutta ovat ne ainakin aivan mahtavan näköisiä.

Granada street
Granadassa on lisäksi parikin pääsiäistipun keltaista katedraalia, jotka vain lisäävät kaupungin värikkyyttä. Molemmat katedraalit, ja useimmat muutkin rakennukset, ovat maaliltaan todella hyvässä kunnossa, aivan kuin ne olisivat vasta maalattuja. Toki osa on ränsistyneitä ja osa on menettänyt värinsä ihan kokonaan, mutta ne vaikuttivat olevan poikkeuksia.

Cathedral
Granada oli markkinaluetta lukuunottamatta yllättävän rauhallinen kaupunki liikenteen puolesta. En siis suinkaan odotellut, että kadut tyhjenisivät kuvia varten, vaan kaduilla oli ihan oikeasti todella hiljaista! Useimmiten oli aivan sama kävelikö jalkakäytävällä vai ei, kunhan meni vähän pääkadusta edemmäs.

Granada
Mitä tästä nyt voi sanoa; eihän näille väreille voin kuin hymyillä. Sanotaan nyt sitten itse Granadasta enemmän, jottei aivan sanattomaksi mene! Granada on siis Nicaraguan viidenneksi isoin kaupunki, reilulla 100 000 asukkaallaan. Kaupunki on etenkin historiallisesti iso osa Nicaraguaa ja sielllä on todella kaunista siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria, kuten noista katedraaleista näkee.

Granada streets
Granada on samalla turistinen ja aito Nicaragualainen kaupunki, sekä myös suosittu paikka opiskella espanjaa. Voisinpa hyvin kuvitella itseni sinne pänttäämään espanjan kielioppia! Granadassa on suht hyvät palvelut matkailun kannalta; paljon hotelleja, hyvät kulkuyhteydet ja ainakin kaupungin aitiopaikalla katedraalin lähistöllä ravintoloissa tarjoilijat taisivat englantia. Menut tosin ainakin meidän testaamassa paikassa olivat espanjaksi, mutta tarjoilijat kyllä kuulostivat selostavan englanniksikin jos tarvitsi. Eli kaiken kaikkiaan vallan suositeltava kaupunkikohde! Ja matkavinkki mahdollista reissua suunnitteleville, Granadasta käsin voi hyvin tehdä päiväretkiä lähialueille, joten jos vain aikaa on niin kannattaa olla useampikin yö tuolla ja tutkia lähialueita.

Matkakuumetta voi käydä nostattamassa tuttuun tapaan Instagram Travel Thursday tempauksen järjestäjien sivuilla: KaukokaipuuRunning With Wild Horses ja Destination Unknown. Allekirjoittanutta voi seurailla Instamaailmassa Ankkuliini -nimimerkin takaa.

Saattaisit tykätä myös näistä

30 comments

Inka February 20, 2014 - 1:14 am

Oi nam mitä taloja! Olisipa Suomessaki näin, mutta ehkä ne punaiset puutalot ja harmaat betonimörskät viehättää kaupunginisiä enemmän..

Reply
Annika February 20, 2014 - 8:03 am

Luulen, että kaikki kunnanjohtajat pitäisi lähettää maalimatkalle Nicaraguaan! Alkais Suomeenkin tulla väriä punaisia puutaloja enemmän 🙂

Reply
Jenna February 20, 2014 - 1:15 am

Oooh, nuo talot ovat aivan ihanan värisiä! Jotenkin niin söpöjä!

Reply
Annika February 20, 2014 - 8:02 am

Söpö on juuri oikea sana Jenna! Ei voisi uskoa, että noissakin on mitä tavallisimpia busineksia jne.

Reply
Kaukokaipuun Nella February 20, 2014 - 1:43 am

Mä ihastelin näitä upeita kuvia jo Instagramista, mutta tuun mielelläni ihastelemaan niitä tännekin! Voi kyn meillä Suomessakin oltaisiin yhtä pirteän värisiä.

Reply
Annika February 20, 2014 - 8:01 am

Kiitos Nella, ja älä muuta sano! Kyllä ei puhuttaisi enää arjen harmaudesta, jos näiden värisiä taloja olis kadut täynnä 🙂

Reply
Katja February 20, 2014 - 1:51 am

Minä ehdottomasti kannatan tällaisia ihania pirteitä taloja. Jo pelkästään kuvia katsellessa suu kääntyy hymyyn.

Reply
Annika February 20, 2014 - 8:00 am

Ei muuta kuin maalipurkit käteen Katja, levitetään väriä muillekin 😉 Tai ehkä heti ens kesänä kun talot sulaa lumen ja jään alta!

Reply
Satu VW / Destination Unknown February 20, 2014 - 2:53 am

Mitä väriloistoa, tuosta ei voi tulla muuta kuin hyvälle tuulelle!!!

Reply
Annika February 20, 2014 - 7:59 am

Ihanaa jos on yltänyt ruudun toisellekin puolelle hyvä mieli, täällä sitä on kans kovasti kun näitä katselee ja muistelee 🙂

Reply
Rimma February 20, 2014 - 4:30 am

Aivan mielettömiä värejä! APUA!

Reply
Annika February 20, 2014 - 7:59 am

Eikö! Pitää sanoa, että itsenikin yllätti nämä värit kun paikan päälle pääsin, vaikka tiesin ettei siellä nyt ihan perusharmaata ole. Mut silti, värejä joka puolella!

Reply
Laura February 20, 2014 - 5:54 am

Oih kun ihanan pirteita vareja, varsinkin tuo todella kaunis rakennus tuossa tipunkeltaisessa varissa on ihan mahtava! Voih, mieli oikein itsella piristyi taalla harmaassa saassa kun naita kuvia katseli!

Reply
Annika February 20, 2014 - 7:58 am

Jes, tavoite saavutettu jos ruudun takanakin on piristytty 🙂 Tuo katedraali on kyllä tosi kaunis.

Reply
Kea | Deep Red Blues February 20, 2014 - 10:36 am

Ooh mitä värejä. Varsinkin tuon toisen kuvan värikombo iskee muhun kovaa. 🙂

Reply
Annika February 20, 2014 - 10:28 pm

Joo Kea siinä on kyllä värit kohdillaan 🙂

Reply
Annika February 20, 2014 - 11:06 am

Aivan ihania kuvia. Tulee heti Guatemalan Antigua mieleen!
Jään odottelemaan jatkotarinoita teidän Keski-Amerikan seikkailulta 🙂

Reply
Annika February 20, 2014 - 10:27 pm

No Guatemalassakin olis varmasti värejä vaikka muille jakaa! Jahka minä sinnekin uskallan joku päivä 🙂

Reply
Sofia February 20, 2014 - 11:34 am

Kieltämättä värikästä ja ihana tuo katedraali! 🙂

Reply
Annika February 20, 2014 - 10:26 pm

Tuo katedraali ja se toinenkin samanvärinen olivat kyllä tosi nättejä!

Reply
Tiina, Kinttupolulla February 20, 2014 - 12:58 pm

Tosi pirteen näköistä 🙂 On se kumma, että jo muutenkin harmaassa Pohjolassa ei viittitä piristää katukuvaa, kun taas siellä missä väriä ja auringonpaistetta on jo luonnostaan, niin löytyy kaikki kirkkaimmat värit myös katukuvasta!

Reply
Annika February 20, 2014 - 10:26 pm

No sinäpä sen sanoit! Niin totta kyllä.

Reply
Milla - Pingviinimatkat February 20, 2014 - 6:49 pm

Niin mahtavan näköistä! Täällähän tarttuu pienimuotoinen reissukuume Väli-Amerikankin suunnalle 🙂

Reply
Annika February 20, 2014 - 10:25 pm

Tällaista kuumetta sitä levittää ihan mielellään 😉

Reply
Veera Bianca February 21, 2014 - 9:04 am

Nicaragua on aivan ihanan mielenkiintoinen kohde! Mä en ole tuonna päin maailmaa milloinkaan eksynyt, mutta tässä tulee taas matkakuume!

Reply
Annika February 22, 2014 - 6:28 pm

Veera, Nicaragua oli oikeasti tosi mahtava! Suosittelen lämpimästi vaikka eka kohteeksi, en mäkään ollut aiemmin kun kaksi päivää Costa Ricassa ja sitten Nicaraguan puolelle. Tosin espanjaa kannattaa osata muutama sana, pääsee paljon halvemmalla 😉

Reply
Soile February 21, 2014 - 9:26 am

Ihanan näköisä! Mun lapsuudenkoti oli tummansininen, ja naapuritalo aika kirkkaan vaalenavihreä. Oli helppo opastaa ihmisiä perille 🙂

Reply
Annika February 22, 2014 - 6:27 pm

No just noin sen pitäiskin olla Soile! Tässä missä me asutaan kaikki talot ei ole samanvärisiä, mutta about samaa sävyä, niin tosi hankala opastaa ihmisiä tänne.

Reply
Lotta Watia February 23, 2014 - 2:34 am

Ihanan värikästä! Suomessa asuinalueet on monesti vähän värittömiä, mutta en jotenkin osaisi kuvitella tänne lumen keskelle samanlaista väriloistoa. Toisaalta, voisihan se piristää!

Reply
Annika February 23, 2014 - 9:16 am

Lotta, kiva kun kommentoit! Olisi se kieltämättä vähän oudon näköistä, jos Suomessa olisi yhtäkkiä violetteja ja orannseja taloja lumen keskellä 😀 Mutta joskus kyllä näkee vanhoja taloja maaseudulla, jotka on aika villin värisiä. Mutta olisihan se piristävää, etenkin kaupungeissa, jotka ovat täynnä harmaita rakennuksia jostain 60-ja 70-luvulta!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.